Για την καλύτερη περιήγησή σας στον ιστότοπο, αποδέχεστε την ενεργοποίηση των cookies στην συσκευή σας  σύμφωνα με την πολιτική μας περί προσωπικών δεδομένων.
Υπεύθυνος Δεδομένων Δανιάς Αθανάσιος

+30 693 2366309 Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο

Ερώτηση. Τι είναι ασφάλεια μηχανής και γιατί είναι απαραίτητη;

Ένα βασικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο προστατεύει εσάς και την μοτοσικλέτα σας πληρώνοντας για τις επισκευές και τα έξοδα που προκύπτουν από τραυματισμούς σε εσάς ή ζημιά στη μηχανή σας, που προκύπτουν από ένα ατύχημα. Ακριβώς όπως και με την ασφάλεια του αυτοκινήτου, μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε επιπλέον κάλυψη για έξτρα, όπως οδική βοήθεια.

Ερώτηση. Πόσο κοστίζει;

H ασφάλιση μηχανής είναι συνήθως δύο έως τρεις φορές φθηνότερη από την ασφάλιση αυτοκινήτου, επειδή οι μοτοσικλέτες είναι γενικά λιγότερο ακριβές από τα αυτοκίνητα και δεν μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλες ζημιές σε κάποιο άλλο όχημα σε περίπτωση ατυχήματος.

Ανάλογα με το πού ζείς, πόσο χρονών είσαι, τι είδους μηχανή έχεις, και το μητρώο οδήγησης σου, μπορείς να βρεις ένα ασφαλιστήριο μεταξύ ΧΧΧ και ΧΧΧ το μήνα.

Ερώτηση. Παίζει ρόλο το είδος της μηχανής;

Ναι. Μηχανές ταξιδίου και σπορ μηχανές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικα ασφαλείας, διαφορετικά ενδεχόμενα κόστη επισκευής και διαφορετικές αξίες.

Ερώτηση. Υπάρχει κάποιο πακέτο που να καλύπτει έξτρα εξοπλισμό;

Αν έχεις κάποιο ειδικό χρώμιο, ένα ειδικό βάψιμο και μια χειροποίητη θέση ή οτιδήποτε άλλος έξτρα εξοπλισμός πέρα από τον εργοστασιακό, τότε θες να γνωρίζεις αν υπάρχει κάποια ασφαλιστική πολιτική που να τα καλύπτει. Η πολιτική θα πρέπει να μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει τέτοιες περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.