Για την καλύτερη περιήγησή σας στον ιστότοπο, αποδέχεστε την ενεργοποίηση των cookies στην συσκευή σας  σύμφωνα με την πολιτική μας περί προσωπικών δεδομένων.
Υπεύθυνος Δεδομένων Δανιάς Αθανάσιος

+30 693 2366309 Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο


Ασφάλεια
Μοτοσυκλέτας

Οι κάτοχοι μοτοσικλέτας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση της μηχανής τους. Κάθε στιγμή που βρίσκεσαι επάνω στην μοτοσικλέτα πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη προσοχή γιατί ένα ατύχημα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Επίσης, η μοτοσικλέτα σαν περιουσιακό στοιχείο πρέπει να προστατεύεται από φθορές ή κλοπές, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι βανδαλισμοί ή οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Ο μόνος τρόπος για να προστατευθείτε σε τέτοιες καταστάσεις είναι να έχετε αγοράσει κάποιο πακέτο ασφάλειας για τη μοτοσικλέτα σας, ενώ η ελληνική πολιτεία έχει θεσπίσει την υποχρεωτική ασφάλιση των μοτοσικλετών εδώ και δεκαετίες.

Πριν αγοράσετε κάποιο ασφαλιστικό πακέτο, πρέπει να σκεφτείτε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες όπως το είδος της μοτοσικλέτας που έχετε, τα κυβικά της, το οδηγικό σας μητρώο (αν και πόσα συμβάντα σας έχουν συμβεί) και το ποσό των χρημάτων που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Εμείς είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε, με επαγγελματικό και δομήμενο τρόπο, να καταλάβετε τα βασικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης μοτοσικλέτας ούτως ώστε να επιλέξετε το ασφαλιστικό πακέτο που να καλύπτει τις ανάγκες σας σε περίπτωση κάποιου συμβάντος. 

 

Τύποι Κάλυψης

 

Όποιος οδηγεί μοτοσικλέτα χρειάζεται μια ασφάλεια μοτοσικλέτας. Όταν αγοράζουμε ένα ασφαλιστικό πακέτο, ουσιαστικά αγοράζουμε μιαπολιτική. Η πολιτική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το είδος της μηχανής που οδηγείς ή το εύρος της κάλυψης που θες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κάλυψης τους οποίους μπορείς να επιλέξεις για να αγοράσεις στο πακέτο σου.

 

  • Αστική Ευθύνη - Αυτή η κάλυψη πληρώνει για  ατύχημα με σωματικές βλάβες και ζημίες σε άλλους. Οι σωματικές βλάβες περιλαμβάνουν ιατρικά έξοδα κλπ. Οι ζημιές περιλαμβάνουν κατεστραμμένη περιουσία. Αυτή η κάλυψη επίσης πληρώνει και τυχόν δικαστικά έξοδα. Οι νόμοι της πολιτείας καθορίζουν τα ακριβή ποσά που πρέπει να καλύπτει η ασφάλεια αλλά μπορείς να αγοράσεις ακόμα περισσότερη κάλυψη από τη νόμιμη.
  • Ζημιές Μοτοσικλέτας - Αυτή η κάλυψει πληρώνει για ζημίες στη μοτοσικλέτα σου που δημιουργήθηκαν από σύγκρουση με κάποιο άλλο όχημα ή αντικείμενο.
  • Ιατρική Κάλυψη - Πληρώνει ιατρικά έξοδα ανεξάρτητα από το ποιός ευθύνεται, όταν τα έξοδα είναι σαν αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος.
  • Συμβάν με ανασφάλιστο Όχημα - Πληρώνει τις ζημιές της μηχανής όταν το συμβάν προκαλείται από αυτοκινητιστή που δεν έχει ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Συμβάν με ανεπαρκώς ασφαλισμένο Όχημα - Πληρώνει τις ζημιές της μηχανής όταν το συμβάν προκαλείται από αυτοκινητιστή που δεν έχει ανεπαρκή ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΚλοπήΑποζημίωση της ολικής κλοπής της μοτοσικλέτας από το σπίτι, το αυτοκίνητο, την αποθήκη ή το γκαράζ.
  • Οδική Βοήθεια - Πανελλαδική & 24ώρη κάλυψη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. 

Πολλές πολιτικές ασφάλισης συνδυάζουν κάποιους από τους παραπάνω τύπους κάλυψης. Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζουμε τους νόμους της πολιτείας για τις περιπτώσεις συμβάντων με μοτοσικλέτες. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζεις την ελάχιστη ασφάλιση που πρέπει να έχεις για να κυκλοφορείς σύννομα με τη μοτοσικλέτα σου. Είναι καλό να γνωρίζεις ότι, αν και η πολιτεία δεν απαιτεί να έχεις την καλύτερη ασφάλιση, επιπλέον κάλυψη μπορεί να αξίζει να αγοραστεί. Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να φορτωθεί με λογαριασμούς εκατοντάδων ευρώ εξαιτίας ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Η danias insurance σε βοηθάει να επιλέξεις τον συνδυασμό πακέτων που θα σε καλύψει για όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος. Επίσης πολλές εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις στην τιμή των πακέτων όταν συνδυάζονται περισσότερες από μια καλύψεις μαζί. H danias insurance μπορεί να αναλάβει την διαπραγμάτευση του τελικού ποσού που θα κληθείς να πληρώνεις για να έχεις τον συνδυασμό των καλύψεων που θες. 

Επισκεφθείτε τώρα τη danias insurance για να μάθετε τα πάντα γύρω από θέματα ασφαλίσεων μοτοσικλέτας, για να επιλέξετε την κατάλληλη ασφαλιστική πολιτική για εσάς, στην καλύτερη δυνατή τιμή.